Suva koza uzroci i pojave

Suva koza uzroci i pojave

Suva koža najčešće ne predstavlja ozbiljan problem. U većini slučajeva uzroci nastanka su faktori poput toplog ili hladnog vremena, slabe vlage u vazduhu i upotreba preterano vruće vode prilikom pranja i kupanja. Kako bi poboljšali kvalitet svoje kože mnogo toga možete da uradite i sami. Prvo morate promeniti svoje navike. Prilikom tuširanja koristite umereno toplu vodu, izbegavajte  preteranu upotrebu sapuna i kupki koje isušuju kožu i redvno nanosite hidratantne kreme ili mleka za telo.

Detaljnije
Kako se koriste alginatne peel of maske

Kako se koriste alginatne peel of maske

Maske za negu lica se obično nanose na kraju kozmetičkog tretmana. Poželjno ih je koristiti i u kućnoj varijanti bar jednom nedeljno. Nanošenjem maske koža se intenzivno hrani i neguje, jer maske su posebna vrsta kozmetičkih proizvoda čija je namena da dubinski hrane, neguju, hidriraju, umiruju kožu. Postoji različite  vrste maski za lice. Od onih kremastih, piling maski, gel maski, zatim peel of maski.

Detaljnije
Kako pravilno očistiti lice?

Kako pravilno očistiti lice?

Mnogo je preparata na tržištu. Micelarne vode su veoma popularne već neko vreme. Možda ste ih i koristi i primetili da one ipak ne mogu tako dobro skinuti šminku sa očiju. To je zato što one ne sadrže uljane komponente koje su neophodne za skidanje maskare i drugih make-up proizvoda za šminkanje očiju, jer se oni sada tako prave da budu postojani i da traju ceo dan, a da se ne razmrljaju.

Detaljnije
Kako do mladolikog izgleda bez hirurške intervencije

Kako do mladolikog izgleda bez hirurške intervencije

Serumi sa Argirelinom mogu uticati na smanjenje bora i do 30 % što ih čini idealnim za one koji želi mladolik izgled ali se plaše ili ne žele da se izlažu hirurškoj intervenciji.

Argirelin je supstanca, heksapeptid (sastavljena oz aminokiselina) poznata po tome što imitira dejstvo botoksa. Vrlo slično botoksu sprečava prenošenje nervnih impulsa i blokira grčenje mišića. Na taj način nema mrštenja, boranja kože.

Detaljnije
Biomimetički peptidi u službi lepote

Biomimetički peptidi u službi lepote

Peptidi, te male molekule imaju veoma važnu ulogu u našem organizmu. Učestvuju u održavanju homeostaze, unutrašnjeg balansa a mogu imati i ulogu antioksidanasa ili detoksikujućih agenasa.

U našoj koži oni uspostavljaju međućelijsku komunikaciju, učestvuju u ćelijskim reakcijama, stimulišu lučenje enzima i hormona koji su odgovorni za funkciju ćelija kože.

Detaljnije
Kako koristiti šećernu pastu

Kako koristiti šećernu pastu

Šecerna pasta za depilaciju predstavlja deo tradicionalne egipatske umetnosti ulepšavanja ljudskog tela. Vosak je potpuno prirodan, ne sadrži hemikalije, veštačke boje ni mirise, ne iritira. Pogodan je za sve tipove kože a naročito se preporučuje za uklanjanje dlačica kod osetljive kože, sklone pucanju kapilara.

Detaljnije
Hidratacija: ključna stvar za zdravlje kože

Hidratacija: ključna stvar za zdravlje kože

Dehidratacija kože je veoma čest problem sa kojim se susreću profesionalci. Klijenti uglavnom misle da im je koža jako suva, zategnuta, imaju neprijatan osećaj a sama koža ima pepeljastu boju i izgled. Dehidrirani površinski slojevi kože takođe mogu stimulisati prekomerno lučenje ulja i sebuma na kožu pa ona može izgledati vrlo neujednačeno.

Detaljnije
Clean Beauty

Clean Beauty

„Clean Beauty" ili prevedeno na naš jezik „Čista lepota" je trend koji zagovara upotrebu bezbednih sastojaka, bilo da su oni sintetskog ili prirodnog porekla. Možda će za mnoge biti iznenađujuće ali prirodni sastojci često nisu bezbedni a nisu ni svi sintetski sastojci toksični.

Detaljnije
Kako negovati lice?

Kako negovati lice?

Pravilno negovana koža je prvi korak koji vodi ka tome da i u kasnijem životnom dobu imate lepu, zdravu i jedru kožu. Postoji nekoliko koraka koja morate svakodnevno sprovoditi kako vaša koža ne bi izgubila sjaj i lep izgled. Oni se sprovode nevezano za tip kože i starosnu dob. Jedino se preparati koje koristite razlikuju. Samo sprovođenjem pravilne nege i upotrebom adekvatnih preparata možete da sprečite pojavu akni ili prevremenog starenja kože

Detaljnije
Uspavana lepotica

Uspavana lepotica

Dokazano je da svaka ćelija u našem telu sadži tkz. „Sat gene” i da ćelije kože pokazuju tj. vrše ekspresiju ovih cirkardijalnih (dnevni ritam) proteina. Zbog toga naša koža prati dnevni ritam i menja svoju funkcionalnost u zavisnosti od doba dana.

Detaljnije
# Pritisnite enter za pretragu ili ESC za izlaz
Cheap Jerseys Wholesale Jerseys Cheap Jerseys Wholesale Jerseys Cheap Jerseys Cheap NFL Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale Football Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale NFL Jerseys Cheap NFL Jerseys Wholesale NFL Jerseys Cheap NHL Jerseys Wholesale NHL Jerseys Cheap NBA Jerseys Wholesale NBA Jerseys Cheap MLB Jerseys Wholesale MLB Jerseys Cheap College Jerseys Cheap NCAA Jerseys Wholesale College Jerseys Wholesale NCAA Jerseys Cheap Soccer Jerseys Wholesale Soccer Jerseys Cheap Soccer Jerseys Wholesale Soccer Jerseys