Biomimetički peptidi u službi lepote

Biomimetički peptidi u službi lepote

Peptidi, te male molekule imaju veoma važnu ulogu u našem organizmu. Učestvuju u održavanju homeostaze, unutrašnjeg balansa a mogu imati i ulogu antioksidanasa ili detoksikujućih agenasa.

U našoj koži oni uspostavljaju međućelijsku komunikaciju, učestvuju u ćelijskim reakcijama, stimulišu lučenje enzima i hormona koji su odgovorni za funkciju ćelija kože.

Kada pogledamo hemijski to su mole molekule koje se sastoje od dve ili više amino kiselina koje se putem peptidne veze vezuju i stvaraju polipeptidne lance. Ovde bih rekla da čovek ne može ni da se neguje a da nema školskog gradiva iz hemije.

U zavisnosti od broja molekula vezanih amino kiselina razlikujemo:

  • Oligopeptide-  2-9 molekula aminokiselina
  • Polipeptide -  10-100 molekula aminokiselina
  • Proteine –više od 100 molekula aminokiselina

S godinama narušava se sinteza proteina i peptida pod uticajem različitih faktora. Proces metaboličkog  obnavljanja sa  godinama slabi.i remeti se.

Sve to naravno kao što i pretpostavljate vodi do starenja.

Kako deluju biomimetički peptidi

Biomimetički peptidi su strukturno slični peptidima koji se nalaze u našem organizmu. Sekvenca (redosled) aminokiselina u ovim peptidima je ista kao i u prirodnim. Zbog toga oni mogu da imaju istu funkciju kao i prirodni peptidi. Mogu da ispolje funkciju baš tamo gde mi to želimo.  To omogućava da biomimetički peptidi ispolje isti efekat koji bi imali i prirodni peptidi u ćelijskom metabolizmu.

Njihova je prednost što se dobijaju sintetičkim putem, izuzetno su čisti i hemijski stabilni u formulacijama.

U našim proizvodima mi koristimo SYN®-COLL (Palmitoyl Tripeptide-5) patentirani sastojak koji usporava process starenja kože. On podstiče sopstveni mehanizam samoobnovljanja u ćelijama kože i dovodi do poboljšanja proizvodnje kolagena ali i štiti od dalje razgradnje. Nakon kliničkih ispitivanja istraživači su došli do podataka da koža nakon samo mesec dana postaje zategnutija, glatkija i izgleda mlađe.

Ono što je najbitnije klinički je dokazano da je Palmitoyl Tripeptide-5 bezbedan za upotrebu u kozmetičkim proizvodima.

Možda zvuči isuviše medicinski, ali sada se za kozmetiku rade dosta složena ispitivanja jer je efikasnost proizvoda i bezbednost  potrošača na prvom mestu.

Probajte našu Biomimetic kremu i uverite se u dejstvo peptida.

Podeli:
# Pritisnite enter za pretragu ili ESC za izlaz
Cheap Jerseys Wholesale Jerseys Cheap Jerseys Wholesale Jerseys Cheap Jerseys Cheap NFL Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale Football Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale NFL Jerseys Cheap NFL Jerseys Wholesale NFL Jerseys Cheap NHL Jerseys Wholesale NHL Jerseys Cheap NBA Jerseys Wholesale NBA Jerseys Cheap MLB Jerseys Wholesale MLB Jerseys Cheap College Jerseys Cheap NCAA Jerseys Wholesale College Jerseys Wholesale NCAA Jerseys Cheap Soccer Jerseys Wholesale Soccer Jerseys Cheap Soccer Jerseys Wholesale Soccer Jerseys