Ostali blogovi

Kako koristiti šećernu pastu
Hidratacija: ključna stvar za zdravlje kože
Clean Beauty

Clean Beauty

Uspavana lepotica

Uspavana lepotica

Kako negovati lice?

Kako negovati lice?

Pravilno negovana koža je prvi korak koji vodi ka tome da i u kasnijem životnom dobu imate lepu, zdravu i jedru kožu. Postoji nekoliko koraka koja morate svakodnevno sprovoditi kako vaša koža ne bi izgubila sjaj i lep izgled. Oni se sprovode nevezano za tip kože i starosnu dob. Jedino se preparati koje koristite razlikuju. Samo sprovođenjem pravilne nege i upotrebom adekvatnih preparata možete da sprečite pojavu akni ili prevremenog starenja kože.

Jutarna nega kože

Ujutru je neophodno da se prvo umijete. Voda je najbolji preparat za buđenje kože i skidanje prljavštine koja se nakupi tokom noći. Ukoliko se radi o masnoj i aknoznoj koži tokom umivanja možemo koristi blagi piling -gel za čišćenje lica. Gel možemo upotrebljavati 2-3 puta nedeljno. Zatim na lice treba naneti tonik ili losion koji će blago hidrirati kožu i uspostaviti normalan pH. Nakon nanošenja tonika slede nanošenje dnevnog hidrantnog krema za lice u zavisnosti od godina i stanja kože. Kremu nanosimo na celo lice. Na predeo oko očiju ukoliko se radi o osobama starijim od 30 godina dodatno nanosimo serum ili antirid za negu predela oko očiju. Tek nakon ovoga možemo naneti šminku.

Večernja nega kože

Pre spavanja obavezno je skidanje šminke i čišćenje kože. Preporučujemo blaga sredstva kao što je mleko za čišćenje kože i skidanje šminke. Ono će ukloniti svu šminku i nečistoće pa i maskaru. Nakon čišćenja ovim mlekom obavezno nanesite losion ili tonik. Zatim sledi serum i krema za negu kože tokom noći. Dosta ljudi izbegava da nanosi preparate za negu kože tokom noći smatrajući da tako odmaraju kožu. Međutim, ovo je pravo vreme da negujete svoju kožu jer je ona tada najpristupačnija za apsorpciju supstanci koje deluju.

Šta je još veoma važno?

 

  • U letnjim mesecima a ponekad i u zimskim ukoliko idete na planinu obavezno je koriščenje preparata sa zaštitnim faktorom.

 

  • Poželjno je koristiti i maske za dubinsko čišćenje ili hidrataciju bar dva puta nedeljno kako bi glatkoća i tonus vaše kože ostali mladalački.

 

  • Uklanjanje površinskih slojeva kože ili eksfolijacija je potrebna svima. Savetuje se da je uradite bar jednom nedeljno a nekada i nekoliko puta u toku nedelje ukoliko se radi nezi masne i aknozne kože.

 

Podeli:
# Pritisnite enter za pretragu ili ESC za izlaz
Cheap Jerseys Wholesale Jerseys Cheap Jerseys Wholesale Jerseys Cheap Jerseys Cheap NFL Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale Football Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale NFL Jerseys Cheap NFL Jerseys Wholesale NFL Jerseys Cheap NHL Jerseys Wholesale NHL Jerseys Cheap NBA Jerseys Wholesale NBA Jerseys Cheap MLB Jerseys Wholesale MLB Jerseys Cheap College Jerseys Cheap NCAA Jerseys Wholesale College Jerseys Wholesale NCAA Jerseys Cheap Soccer Jerseys Wholesale Soccer Jerseys Cheap Soccer Jerseys Wholesale Soccer Jerseys