Kako pravilno očistiti lice?

Kako pravilno očistiti lice?

Svako jutro se umivamo. To je deo naše svakodnevice. Šta radimo nakon umivanja? Brišemo lice peškirom. Zatim stavljamo dnevnu kremu. Kada nam koža upije kremu nanosimo make-up.

Uveče čistimo kožu. Kako? Neki se umivaju sapunom, neki koriste micelarnu vodu, neko tonik, mleko za  skidanje šminke, a neko ne skida šminku uopšte. Ova poslednja varijanta, u kojoj šminka tokom noći ostaje na koži je najpogubnija za našu kožu. Pore se zapušavaju, koža ne može da diše. Posle nekog vremena ovakve nebrige o jednom od najvažnijih organa pojaviće se i problemi.

Postoji i ona grupa koja stalno i preterano čisti kožu. Najčešće su to oni sa masnom i aknoznom kožom koji stalno uklanjaju sebum (masni sloj) sa kože jer ne žele da se sijaju.

Pretpostavljate da nijedna ni druga situacija nije dobra.

Kako pravilno očistiti kožu i sa čime?

Mnogo je preparata na tržištu. Micelarne vode su veoma popularne već neko vreme. Možda ste ih i koristi i primetili da one ipak ne mogu tako dobro skinuti šminku sa očiju. To je zato što one ne sadrže uljane komponente koje su neophodne za skidanje maskare i drugih make-up proizvoda za šminkanje očiju, jer se oni sada tako prave da budu postojani i da traju ceo dan, a da se ne razmrljaju.

Kako micerana voda čisti?

Micelarna voda je ustvari naziv preuzet iz tehnologije. Sve supstance koje čiste ujedno i pene. Kada se nađu u vodi u određenoj koncentraciji stvaraju micele. Čestice tih supstanci imaju dve strane. Jedna strana je hidrifilna (označava se u obliku kružića) i voli vodu a druga strana je (označava se kao repić) hidrofobna, ne voli vodu.

U vodi se ove strane tako orjentišu da stvaraju micelu, kružnu tvorevinu u čijoj se sredini nalazi prljavština i sve ono što se ne rastvara u vodi. Na taj način micele omogućavaju da se prljavština, šminka, prašina, speru sa vodom.

Micelarne vode koriste samo blage supstance koje imaju ovaj efekat. Kada očistite lice micelarnom vodom, bez obzira što su ove supstance blage one ostaju na koži i mogu da je iritiraju. Zato vam savetujem da se nakon upotrebe micelarnih voda obavezo umijete.

Micelarno mleko za čišćenje kože kombinuje dobre strane micelarne vode ali i dobre strane mleka za čišćenje kože. U ovom mleku imate i uljanu komponentu i sa njim će te veoma lako ukloniti i vodotpornu šminku i sprečić te prekomerno skidanje sebuma. Veoma lako će te očistiti kožu od nečistoća. Ulja koja se nalaze u Micelarom mleku su ona koja daju nemastan osećaj na koži.

Tonik i losion za kožu

Nakon što ste očistili kožu sa ovakvim preparatom sa dvostrukim dejstvom potrebno je da se umijete toplom vodom. Osušite lice peškirom i nanesete polako pomoću tupfera losion ili tonik. Losion i tonik vrlo često zaboravljamo, ali je on ustvari ključan u uspostavljanju ravnoteže. Tonici i losioni sadrže biljne ekstrakte koji umiruju kožu i uspostavljau pH vrednost kože. Bez obzira što su na vodeoj bazi oni jako lepo hidriraju kožu jer sadrže i biljni glicerin koji je poznat po sposobnosti zadržavaja vlažnosti kože. Tonici i losioni su vam najisplativiji proizvodi. Koristite ih i ujutru i uveče. Vrlo brzo će te primetiti razliku.

Tek nakon što ste ispoštavali svoju kožu i zadovoljili njene osnovne potrebe može pristupiti nanošenju krema, seruma, šminke ili nekih drugih proizvoda.

Naš savet je da ne preskačete čišćenje kože ni jutarnje , ni večernje. Kada vam čišćenje kože postane navika videćete da će i svi ostali preparati koje koristite imati puno dejstvo na vašu kožu. Bez toga efekat je samo polovičan.

Zato predlažemo da isprobate naše favorite bez kojih ne možemo zamisliti nijedan dan.

 

Podeli:
# Pritisnite enter za pretragu ili ESC za izlaz
Cheap Jerseys Wholesale Jerseys Cheap Jerseys Wholesale Jerseys Cheap Jerseys Cheap NFL Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale Football Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale NFL Jerseys Cheap NFL Jerseys Wholesale NFL Jerseys Cheap NHL Jerseys Wholesale NHL Jerseys Cheap NBA Jerseys Wholesale NBA Jerseys Cheap MLB Jerseys Wholesale MLB Jerseys Cheap College Jerseys Cheap NCAA Jerseys Wholesale College Jerseys Wholesale NCAA Jerseys Cheap Soccer Jerseys Wholesale Soccer Jerseys Cheap Soccer Jerseys Wholesale Soccer Jerseys