Ostali blogovi

Kako koristiti šećernu pastu
Hidratacija: ključna stvar za zdravlje kože
Clean Beauty

Clean Beauty

Kako negovati lice?

Kako negovati lice?

Uspavana lepotica

Uspavana lepotica

Dnevni ritam i lepota

Trenutno je jedna od vrućih tema među naučnicima cirkardijalni ili dnevni ritam pojedinaca. Ova oblast za koju je grupa naučnika 2017. godine dobila Nobelovu nagradu postaje veoma zanimljiv vodećim kompanijama koje se bave negom kože.

Dokazano je da svaka ćelija u našem telu sadži tkz. „Sat gene” i da ćelije kože pokazuju tj. vrše ekspresiju ovih cirkardijalnih proteina. Zbog toga naša koža prati dnevni ritam i menja svoju funkcionalnost u zavisnosti od doba dana.

Tokom dana glavni cilj koji ima koža je da se zaštiti i tada je njena gustina na maksimumu a proliferacija ćelija na minimum. Noću se koža fokusira na obnavljanje ćelija sa  izraženom proliferacijom, povećanom permeabilnošću, protokom krvi i penetracijom koja je na najvišem nivou.

S toga je potvrđena i tvrdnja koja godinama unazad postoji da je koža najprijemčljivija za preparate sa visokom koncentracijom supstanci upravo noću.

Zato se spremite i nabavite neki serum ili noćnu kremu. 

Budite uspavana lepotica!

Podeli:
# Pritisnite enter za pretragu ili ESC za izlaz
Cheap Jerseys Wholesale Jerseys Cheap Jerseys Wholesale Jerseys Cheap Jerseys Cheap NFL Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale Football Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale NFL Jerseys Cheap NFL Jerseys Wholesale NFL Jerseys Cheap NHL Jerseys Wholesale NHL Jerseys Cheap NBA Jerseys Wholesale NBA Jerseys Cheap MLB Jerseys Wholesale MLB Jerseys Cheap College Jerseys Cheap NCAA Jerseys Wholesale College Jerseys Wholesale NCAA Jerseys Cheap Soccer Jerseys Wholesale Soccer Jerseys Cheap Soccer Jerseys Wholesale Soccer Jerseys